Skolen

Om Steinsfjorden Montessoriskole

Vår visjon er "å skape verdens beste skole". Det gjør vi ved å bruke montessoripedagogikken til å skape god og aktiv læring hver dag i fantastiske omgivelser omgitt av skog, fjell og vann.

Steinsfjorden Montessoriskole er en grunnskole for alle trinn. Elevene går i 3 aldersblandede grupper, 2 på barnetrinnet og 1 på ungdomstrinnet. De aldersblandede gruppene gir elevene en unik mulighet til å lære av hverandre og ut fra sitt eget nivå.

Pedagogene ved skolen er enten montessoriutdannet eller i gang med montessoriutdanning, og har tilsammen undervisningskompetanse for alle fag. Skolen skal til enhver tid tilby hele spekteret av motiverende og innbydende montessorimateriell.

Vår skole har en friluftsprofil, og bruker nærmiljøet og naturen i undervisningen. Skolen ligger idyllisk til i Åsa, en aktiv bygd på Ringerike med mange engasjerte mennesker. Bygda preges av godt samhold og en god dose lokalpatriotisme og stå-på-vilje. Skolen har en egen venneforening som bidrar til at vi kan drive en flott skole.

Historie

Skolen startet med sin første gruppe elever i 2016, og har til i dag vokst til en skole som favner alle fra 1. – 10. trinn for 80 elever. Skolen drives som et samvirkeforetak og ledes av et styre. Steinsfjorden Montessoriskole er godkjent av Utdanningsdirektoratet etter friskoleloven. Bedriften ble stiftet allerede i 2009, og er registrert som SA under bransjebenevnelsen "ordinær grunnskoleundervisning".

Våre ansatte

En oversikt over våre ansatte

Vedtekter

Skolens vedtekter finner du her.